How to wear: the leopard trousers

Leopard: a print that can be fabulous when worn right, but quite tacky when combined with the wrong items. These leopard trousers make it even trickier because they always remind me of this particular Belgian tv character. But how cute and sophisticated do they look with a navy cashmere knit, long navy coat and white sneakers? It’s all in the right combo!

D1

D2

D3

D4

ZARA cashmere knit & leopard pants, PINKO c/o white sneakers, RIVER ISLAND c/o long coat, AMERICAN VINTAGE c/o bag

And since I was looking for more inspiration myself, I’m happy to share a few outfits that I’d love to wear too! Key colours are navy, grey, white and camel and although I love a monochrome look with an eye-catching leopard piece, I really love this more is more with double and mixed prints. What’s your favourite look?

D11 D10Processed with VSCOcam with f2 presetD8 D7 D6 D5 D12

 

Sources: 1. The Blonde Salad 2. Chapter Friday 3. Lizzy Vd Ligt 4. Josefin Dahlberg 5. Lizzy Vd Ligt 6. Tales Of Endearment 7. The Blonde Salad 8. Lizzy Vd Ligt

Photos by Lisa M. 

 • Natali

  You’re totally rocking these leopard trousers!! I love this simple and sporty outfit!

  http://lartoffashion.com

 • Ahw, ik heb dezelfde leopard broek van de Zara als jij en vind hem geweldig! Mijn favoriete combo is toch wel met een cashmere grijze trui, mijn wollen grijze sjaal en zwart leren jasje (outfit ook op mijn blog!)

 • Yass! Zalige outfit!
  En van je outfit-inspiratie vind ik de 4e en de 6e look het leukst! X

  lesrevesdepauline.weebly.com

 • Legs for daaaays x

 • Oh wow, die broek staat je echt heel goed! Ik denk dat de meeste mensen geneigd zijn zoiets met zwart te combineren, maar met navy staat het echt fantastisch. Ik vind je outfit nog steeds heel rustig eigenlijk.

  http://www.daarboven.com

  • Dankjewel! Ja, ik heb echt geprobeerd om de broek zo kalm mogelijk te dragen, al vind ik stiekem Lizzy’s “schreeuwerige” looks ook héél cool 🙂

 • I love leopard pants!! Still need to find the perfect pair..

  http://www.fashion-hooked.blogspot.nl/

 • lyndesloovere

  Paulien, ge kunt uzelf toch wel echt niet vergelijken met “ons Carmenneke” ze haha wees gerust 😉
  Ik vind de combinatie met een neutrale kleur toch nog altijd het meest “sophisticated” zoals jouw outfit en nummertje 4 van Josefin, leunt ook het meest aan bij mijn stijl.
  Een vraagje ivm de broek, is die zo wat losser/jogging-achtig zoals Zara een paar jaar geleden een luipaardbroek had of is het in de stof en vorm van een chiquere broek?
  & ik moet dit toch nog kwijt : je ziet er SUPER uit qua gezicht/huid en lichaam! Ik kan echt niet geloven dat jij een 38 hebt, volgens mij ben jij nu toch een 36 ze. Anyway, you’re a beauty!

  • Thanks Lyn! Deze broek is meer kostuum-achtig, dus het stofje is redelijk stevig (heel fijn aangezien hij achteraan geen zakken heeft, door het stevige stofje blijft het wel flatterend). Haha en dankjewel! Niet vergeten dat ik bijna 1m80 ben hé, ik heb wel degelijk maat 38 😉 xxx!