Black and marble kitchen: go for it?

You migh have noticed on Instagram that we’ve finally chosen our new kitchen; the beautiful and sustainable Kungsbacka by IKEA! Since in March you get €100 off per €1000 spent on Metod kitchens, we knew we had to play it smart and decide quickly.

So now that our new kitchen is on the way (and that we’ve saved some money along the way!), we’re thinking of other elements to add and make it even more beautiful, and specifically, more unique. How about… a marble worktop?

I love everything marble, but I didn’t even have a clue that marble could look SO damn amazing until I bumped into Il Granito‘s Instagram account. This Belgium company works closely with architect and Patricia‘s husband to be Dieter Vander Velpen, which is of course how I discovered Il Granito.

I’m currently dreaming of these fantastic marble worktops below… Should we go for it? Or look for a more affordable alternative? Do you have any suggestions?

Have an amazing Sunday evening!

 • JAAAA!

 • Marmer is echt mooi voor een keuken, zeker in combinatie met de zwarte frontjes. Met de juiste behandeling is het geschikt als werkblad, maar altijd voorzichtig zijn, marmer is heel gevoelig aan zuren 😉 er zijn ook heel veel alternatieven die zeker zo mooi zijn. Daarom niet goedkoper hoor, maar wel meer geschikt voor keukenwerkblad. Kijk maar naar imitatiemarmers als Cosentino, die zijn ook supermooi! Dekton is ook super als werkblad, opnieuw: niet goedkoper, maar als je echt intensief gaat koken is deze wel het meest bestendig tegen hitte, krassen… Je kan er zelfs je pan rechtstreeks op zetten. Die marmerprints zijn niet zo super, eerlijk gezegd… Zijn geprint, en meer fake-ogend van dichtbij.

  Je kan uiteraard ook voor een werkblad gaan van HPL (bv. zwart, hetzelfde als de zwarte frontjes) en dan enkel de achterwand in marmer doen. Dan ben je iets zekerder dat er niet direct een zuur op komt… Is uiteindelijk wel een keuze die je zelf moet maken.

  Goedkoper zou natuurlijk zijn een HPL marmer-imitatie, daar heb je voor- en nadelen mee natuurlijk. De marmerprints van Resopal zijn ook heel mooi, (check die maar eens uit en probeer aan een staaltje te komen) maar uiteindelijk voel je wel dat het een imitatie is…

  Als je stalen wilt aanvragen van een bepaald merk kan ik je altijd even helpen (ik ben zelf interieurarchitect, vandaar). Als het niet via een verdeler gaat, delen ze die meestal niet uit aan particulieren… maar jij hebt waarschijnlijk wel wat connecties! 😉

  Veel succes, ik kan niet wachten om het resultaat te zien!

  Liefs, Charline | Charline Has a Blog

  • Hi Charline! Zo lief, heel erg bedankt! Ik ga eens rondkijken, bij die Dekton zie ik alleszins al een paar prints die me wel echt aanstaan, maar dat zou ik dan inderdaad misschien best in het echt eerst bekijken. Bij de prints van Resopal vond ik niet meteen iets dat in de lijn ligt van wat we zoeken alleszins. Nog eens super bedankt voor de tips!

   • Ja bij die van Dekton vraag je echt best een staaltje aan. Ze zien er in het echt niet zo goed uit als op internet, vind ik persoonlijk… Toch zeker niet van dichtbij 😉

 • Courtney Hardy

  I love the look. It looks so pretty.
  http://sugarcoatedbears.blogspot.com/

 • Celine

  Aimee Song (van de blog song of style http://www.songofstyle.com/2017/08/kitchen.html) deed het zelfde met haar keuken, kasten van IKEA en een werkblad van marmer. Echt super mooi! Ik was direct verkocht en vond het een slimme manier om een “goedkopere” keuken te combineren met duurdere materialen zoals marmer!
  Ik zou zeggen: doen! (maar marmer wordt vaak afgeraden in de keuken omdat het een zacht gesteente is, dus eens kijken naar alternatieven is misschien geen slecht idee ;))

  • Bedankt voor je comment! Dat leek ons ook de leukste manier om iets betaalbaar toch ook luxe en allure te laten uitstralen 🙂 We gaan inderdaad ook even op zoek naar makkelijkere alternatieven!